Σχετικά με εμένα

Ονομάζομαι Άρης Παπαγιαννόπουλος και γεννήθηκα το 1969 στην Αυστρία και έξι χρόνια αργότερα ήρθα στην Αθήνα, όπου και έζησα, στα Εξάρχεια μέχρι το 1980 και, στο Χαλάνδρι μέχρι το 2006. Έκτοτε ζω στη Θεσσαλονίκη με την σύζυγό μου Άσπα και τα δύο μου αγόρια. 

Είμαι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχω εργαστεί σε μεγάλες τεχνικές εταιρίες ελληνικών και διεθνών συμφερόντων. Ολοκλήρωσα μεταπτυχιακά προγράμματα στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και στο Project Management (PMP), ενώ παράλληλα, είμαι πιστοποιημένος εκτιμητής περιουσίας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Εγκαταστάσεων. Διατηρώ δική μου επιχείρηση, η οποία έχει εκτελέσει πολλά δημόσια και ιδιωτικά έργα, μελέτες και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων και εκτιμήσεις ηλεκτρολογικού - μηχανολογικού εξοπλισμού και ακινήτων, για μεσαίες και μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες.

Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές σπουδές μου και εργασίες, στο αντικείμενο του ηλεκτρολόγου μηχανικού, είχα πάντα έντονο ενδιαφέρον για τα …«υπόγεια ρεύματα», αυτά που ρέουν ανεπαίσθητα στα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης. Σε αυτό το πλαίσιο έχω λάβει πολλές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια. Η ροή της ζωής με έφερε εδώ και μερικά χρόνια στο σημείο όπου  πλέον δημιουργώ, οργανώνω, και παραδίδω ολοκληρωμένα προγράμματα για να βοηθώ τους ανθρώπους στο μονοπάτι της αυτογνωσίας και την αυτοβελτίωσης, ώστε να έχουν μια καλύτερη ζωή με εμφανή κέρδη, την ευημερία και την χαρά, και την καλύτερη υγεία.

Όραμα μου είναι να βοηθήσω στη δημιουργία μιας ενοποιημένης μεθόδου καλλιέργειας των ιδιοτήτων του ανθρώπου, για την καλύτερη σωματική και νοητική υγεία των ατόμων και κατά συνέπεια την υγιέστερη λειτουργία της κοινωνίας.

Ασκούμαι καθημερινά στο Qi Gong, περπατάω πολύ, διαβάζω, γράφω, ταξιδεύω.
Διδάσκομαι Tai Chi και Qi Gong στο Παρίσι και παράλληλα  το διδάσκω τα πρωινά στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Ίδρυσα το “Spiralab”, έναν χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου συναντιούνται άνθρωποι που επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να έρθουν σε επαφή με νέες ιδέες και να εξασκήσουν τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να γίνουν υγιέστεροι, λειτουργικότεροι, χρησιμότεροι.

Το “Spiralab” φιλοξενεί δραστηριότητες όπως χορό, γιόγκα, θεατρικά παιχνίδια, σεμινάρια, εργαστήρια με προσκεκλημένους εισηγητές, πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Είμαι εισηγητής σε πολλά σεμινάρια και έχω εμψυχώσει ομάδες ανθρώπων που έχουν στόχο να βελτιώσουν τη ζωή και τη σκέψη τους, να αναπτυχθούν προσωπικά και να υιοθετήσουν συνήθειες που θα τους προσφέρουν υγεία και ευζωία. 


Συγκεκριμένα, έχω αναπτύξει το «εργαστήριο εσωτερικής συγκρότησης», μια μέθοδο που αποσκοπεί στην ταχύτατη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην περαιτέρω ανάπτυξη των ανθρώπων και διοργανώνω online σεμινάρια για την αντιμετώπιση του άγχους.

Καθώς ο ίδιος έχω εργάστεί σε πολύ απαιτητικές συνθήκες, με σκληρά χρονοδιαγράμματα, υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, με συγκεκριμένους διαθέσιμους πόρους, μέσα σε μεγάλες ομάδες εργαζομένων και συνεργατών βρέθηκα πολλές φορές σε κατάσταση εσωτερικής σύγκρουσης, που γεννούσε άγχος, θυμό, φόβο. Είχα έντονη την «ανάγκη» να τους εξυπηρετήσω όλους και να νοιαστω για όλα, θεωρώντας πως αν δεν το κάνω θα βίωνα απόρριψη.

Άρης Παπαγιαννόπουλος

 Για να τα καταφέρνω όμως να τα έχω με όλους καλά, ερχόμουν συχνά σε σύγκρουση με τον εαυτό μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, καθώς προσπαθούσα συνεχώς να κάνω τα χατίρια σε αυτούς των οποίων αναζητούσα την αναγνώριση.

Έτσι είχα όλο και περισσότερο άγχος, θυμό και φόβο, δεν κοιμόμουν καλά, και είχα αρχίσει να υιοθετώ συνήθειες όπως το συχνό τσιμπολόγημα, ανθυγιεινό φαγητό, ποτό κ.λ.π. που προσωρινά με ανακούφιζαν αλλά σε βάθος χρόνου με αποδιοργάνωναν ακόμα περισσότερο.

 Είχα εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο που αν δεν τον διέκοπτα και άφηνα την κατάσταση όπως πήγαινε, το τίμημα θα ήταν ακόμη σκληρότερο, καθώς διακινδύνευα την καριέρα μου, την υγεία και τις προσωπικές μου σχέσεις. Την στιγμή που έφτασα στο σκοτεινό αδιέξοδο, κατάφερα, με πολλές προσπάθειες να βρω το μονοπάτι προς την ηρεμία, τη διαύγεια της σκέψης και τη συναισθηματική αρμονία.
 Από τότε πέρασαν 25 χρόνια και εξακολουθώ να εργάζομαι ασταμάτητα προς την ίδια κατεύθυνση αλλά και να κατευθύνω άλλους ανθρώπους προς την έξοδο από το σκοτεινό τούνελ.

Επειδή, είναι αλήθεια πως όποιος έχει σωθεί από μια στραβή πορεία, είναι πολύτιμος βοηθός σε όποιον θελήσει να ορθοποδήσει.

Έτσι, πλέον, βοηθάω επαγγελματίες και εργαζόμενους με έντονο άγχος να αντιμετωπίζουν ταχύτατα και οριστικά αυτό το βασανιστικό αίσθημα, το οποίο δεν είναι ασθένεια, παρόλο που μπορεί να προξενήσει ασθένειες. Τους βοηθάω να αποκτήσουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τους παρέχω εργαλεία και τεχνικές για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις στρεσογόνες συνθήκες και (γιατί όχι;) να επωφελούνται από αυτές.

Άρθρα

Δεν γνωρίζετε απο που να ξεκινήσετε;

Μη διστάσετε να συζητήσετε μαζί μου τις ατομικές σας ανησυχίες - σε μια μη δεσμευτική και δωρεάν προκαταρκτική συνομιλία στην οποία θα γνωριστούμε και θα διευκρινίσουμε ανοιχτά οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με τον τρόπο που μπορώ να σας βοηθήσω! 

  • Τανταλίδου 6, 4ος Όροφος, Θεσσαλονίκη, 54626
  • contact[@]papagiannopoulosconsulting.com
  • 2310 551 421

Επικοινωνήστε μαζί μας και λάβετε πλήρη ενημέρωση

>